torsdag 14 maj 2009

Nyfiken I En Strut

I morse när jag läste morgontidningen så stod det om en man som ställt till med lite förödelse när han bara skulle ut och köra bil, men motorn rusade, som han förklarade det hela själv. När jag kom till jobbet så visste alla vilken det var som bjudit på den vådliga färden, och nyfiken som man är åkte man förbi där på eftermiddagen. Tre gånger. Den lilla mannen med den stora atuomatväxlade bilden skulle alltså ta en biltur, men det gick inte som han tänkt sig. Han lade i fel växel (D) och brakade rakt igenom garageporten och in i garaget. Normalt hade man ju klivit ur och undrat på fan, men inte han. Nu lade han i växeln (R), den som var meningen att han skulle börjat sin tur med. Motorn rusar iväg med bil och farbror, uppför garageuppfarten, över vägen, igenom ett staket hos grannen, mosar en timrad lekstuga mot deras garage som innehåller en amerikanare som blir skadad. Normalt skulle man ju kliva ur bilen och undrat ännu mer, men inte han. I med växeln (D) igen, motorn rusar vidare med mannen och bilen, över vägen igen, över en lyktstolpe och in på sin egen tomt där han klyver ett äppelträd. Där slutar i alla fall hans förmiddagstur med bilen och inte en människa kom till skada. Tur var väl det, att det gick som det gick ändå. Det kunde ju varit värre.

Jag åkte alltså förbi där några gånger bara för att se liksom, den ena gången hade jag faktiskt ett ärende att uträtta på vägen. Lekstugan låg i en plockepinnhög mot garageväggen hos grannen som också hade fått ett hål i staketet, och äppelträdet har nog gjort sitt hos han som körde bilen kan man säga. Jag tycker nästan det var lite humor, på grund av att det gick som det gick till slut, annars hade det enbart varit tragiskt om någon kommit till skada. Tänk att så ihärdigt försöka komma iväg på sin tur att man inte ger upp innan bilen gör det. Skam den som ger sig!

1 kommentar:

KoppTe sa...

Det var tur att det inte var några barn ute där för en gångs skull. Det brukar ju hänga ett helt gäng där på gatan när jag åker till päronen.